Kies uit de soorten kranten

Een krant is niet zomaar nieuwsvoorziening en niet alle kranten zijn hetzelfde. Ze voeren wel geregeld hetzelfde nieuws, maar de benadering en invalshoek kunnen behoorlijk verschillen. Een krant schrijft voor de lezers en heeft dus een doelgroep. De kans is namelijk groot dat Jan de Timmerman andere informatie over een onderwerp wilt dan Piet de Bankier. Daarom zijn er verschillende soorten kranten. Het is zelfs zo dat hoe meer verschillende kranten er zijn, des te beter is dit voor het medialandschap van de kranten. Dit wordt pluriformiteit genoemd. 

Welke soorten kranten passen bij jou?

Welke krant of kranten kies jij dan? Dit ligt vooral aan jouw interesses. Wil jij precies weten wat er allemaal binnen jouw regio gebeurt? Dan kies jij voor een regionale krant. Wil jij het financiële nieuws iedere dag uitgebreid lezen, dan kies jij voor en krant die het financiële nieuws op nummer 1 heeft staan. Dan kan het nog moeilijk kiezen zijn. Want er zijn ook meerdere soorten regionale kranten. 

Neem een proefabonnement

Gelukkig kan je bij bijna alle kranten ook kiezen voor een proefabonnement. Je kan ook losse nummers halen, maar die moet je zelf halen en ze zijn duurder. Je ervaart dan niet het gemak van een bepaalde periode, ‘s morgens bij het ontbijt lekker de krant door nemen. Zo kan je een paar proefabonnementen op kranten nemen, voor je een keuze maakt. Hoe langer jij een abonnement neemt, des te goedkoper de kranten per stuk worden. Het is dus zeker de moeite waard om, na het proefabonnement, een langlopend abonnement op de krant van jouw keuze te nemen.