Helaas, je moet een werknemer ontslaan?

February 10, 2021 by No Comments

Een werknemer ontslaan is nooit leuk, helaas komt het wel voor. Dit kan liggen aan een conflict tussen jou als werkgever en de werknemer. Maar ook als het werk niet naar behoren wordt uitgevoerd dreigt ontslag. Echter zitten er nog wel wat haken en ogen aan vast om dit überhaupt te realiseren. Als eerste zal het ontslag grondig moeten zijn. Is het niet op de juiste manier onderbouwd? Dan mag jij jouw werknemer helaas niet meteen ontslaan.

Een expert op dit gebied inschakelen

Een medewerker op staande voet ontslaan behoort tot de mogelijkheid. Vaak gebeurt dit wanneer er een diefstal is gepleegd door het personeelslid. Hiervoor hoeft er geen juridisch advies ingeschakeld te worden om het te realiseren.

Ben jij niet tevreden met de inzet van jouw personeelslid en verandert het niet nadat je een officiële waarschuwing hebt gegeven? Dan heb jij het recht om het contract te ontbinden en ontslag door te voeren.

Een juridisch adviesbureau inschakelen zorgt ervoor dat alles wordt samengebundeld tot één document. Het ontslag mag alleen worden doorgevoerd wanneer het op basis van de wet gebeurt.

Wanneer je een expert hiervoor inschakelt weet jij zeker dat het op de juiste manier zal verlopen. Jouw werknemer ontslaan zal dus worden gerealiseerd. Nooit leuk wanneer het gebeuren moet, maar vaak is het de enigste oplossing.