Broederliefde, bekendste rap groep van Nederland?

November 24, 2020 by No Comments

Deze vijf boys zijn voetbalvrienden van vroeger, die tezamen de urban scene van Nederland al een aantal jaren domineren. Zij zijn in 2012 begonnen als groep en brachten 2 jaar later hun debuutplaat al uit in Nederland. Dit album behaalde de album top 100, een nominatie voor een Edison award en enkele FunX Awards. 

Een jaar later begon het echte succes voor deze voetbalvrienden. Vanaf toen kon je hun zeker scharen als bekende artiesten. Eind 2015 brachten zij namelijk hun plaat Hard Work Pays Off uit met onder andere de single Alaka daarop. Dit nummer werd al snel platinum en de status van bekende artiest was bevestigd. 

Succes doorzetten van Broederliefde

Dit succes werd al gauw doorgezet. Een jaar later kwam hun nieuwe album uit, dit was een nieuwe serie van Hard Work Pays Off en werd dan ook Hard Work Pays Off 2 genoemd. De eerste dag dat dit album op Spotify te beluisteren was werden de nummers al meer dan 700.000 keer gestreamd. Bijna alle singles kwamen afzonderlijk binnen in de Single Top 100. 

Het album heeft naast dit grote succes ook nog eens een 13 jaar oud record verbroken van Frans Bauer. Namelijk als eerste Nederlandstalige album dat 13 weken lang op nummer 1 stond in de Album Top 100. Het album heeft dan ook meerdere nominaties voor prijzen mogen ontvangen. Waaronder een van de MTV Awards voor beste Nederlandse acts. 

Bekende artiesten zitten nooit stil

Stil zitten doen deze boys dan ook zeker niet. Na hun album in 2016 hebben zij in navolgend jaar een nieuw album uitgebracht. Waarvan twee een aantal weken op nummer 2 hebben gestaan in de Album Top 100 en het album We moeten door 2 uit 2018 zelfs een aantal weken op nummer 1 heeft gestaan. 

Hiernaast heeft deze rap groep op bijna alle grote festivals van Nederland weten op te treden. Lowlands, Latin Village, Amsterdam Open Air, Mysteryland, Dutch Valley en ga zo maar door. Succes in de muziek wereld is voor deze groep op hun lijf geschreven. 

Artiesten boeken