Waarom spuitgieten steeds belangrijk wordt

February 2, 2022 by No Comments

Nieuwe producten op de markt brengen is nu niet iets wat je iedere dag doet. Hiervoor is het belangrijk om kritisch te kijken naar hetgeen wat je graag groot wilt maken. Alleen is het dan wel van belang om er rekening mee te houden hoe dat je dit product op de markt gaat brengen. Kies je ervoor om eerst te testen met een prototype? Of pak je het gelijk goed op? In beide gevallen zal je er goed aan doen om te denken aan spuitgieten. Alleen rest natuurlijk nog wel de vraag wat dit precies is nietwaar?

De werking van spuitgieten

Bij het begin van het proces wordt er kunststof granulaat gesmolten en dit vervolgens onder hoge druk ingespoten in een matrijs. Het matrijs is uiteraard bedoeld voor het eindresultaat waar het product aan dient te voldoen. Dit houdt in dat de matrijs als eerste wordt ontworpen en dan pas komt het spuitgieten erbij kijken.

Het matrijs is koud en zal ervoor zorgen dat het gesmolten kunststof snel gaat stollen en zijn vorm krijgt. De matrijs wordt losgemaakt en daarna kan het product verder ontworpen worden voor het resultaat. Vaak gebeurt deze handeling automatisch waardoor een bedrijf snel, veilig en voordelig dit kan realiseren voor je.

Wanneer jij aan de slag wilt gaan als technische dienst zal je rekening moeten houden met de opleiding. Maar vergeet vooral niet te reageren op een technische dienst vacature wanneer je dit tegenkomt!